При покупці наручних годинників люди нерідко стикаються з невідповідним розміром металевого браслета. Виробники спеціально додають ланки про запас, щоб підійшло до широкого зап'ястя. Якщо у вас воно менше, розмір легко виправити, скоротивши залізний ремінець. Найпростіше звернутися з цього питання до фахівця, але і вдома відрегулювати довжину наручних годинників теж можна.

Види металевих ремінців на годиннику

Сучасні хронометри створюють з багатьох видів металу:

  • Нержавіюча сталь. Найбільш популярний матеріал, так як забезпечує хороший вид годинах навіть після багаторазових падінь. Тяжкість стали на зап'ясті дає відчуття статусності і значущості.
  • Титан поєднує в собі протилежні характеристики, які відмінно доповнюють один одного у виробі. А саме легкість при носінні і високу міцність.
  • Алюміній. Його використовують в сплавах з цинком, для забезпечення більшої щільності. Важливо купувати такі наручний годинник із захисним покриттям.
  • Латунь. Сплав міді та цинку справді служить жіночій аудиторії. Легкі хронометри оригінальних форм підкорюють серця дівчат.
  • Золото. Дорогоцінний матеріал, який з давніх часів віддає перевагу еліта суспільства.

Можна вибрати будь-який метал для годинника в залежності від ваших уподобань і бюджету. Жоден інший вид ремінців не прослужать вам так довго, як металевий.

Як визначити необхідний розмір браслета

Існує кілька способів для визначення правильного розміру металевого браслета для годинника:

Точне вимірювання

  1. Дізнайтеся окружність зап'ястя за допомогою м'якої стрічки. Оберніть її навколо зап'ястя, щоб вона прилягала щільно, але не обмежувала рухів. Позначте місце перетину кінців стрічки.
  2. Виміряйте відстань між двома протилежними сторонами корпусу. Це дозволить визначити мінімальний розмір браслета, який вам потрібен.
  3. Додайте до цієї довжини кілька ланок, щоб браслет сидів на зап'ясті комфортно. Зазвичай для чоловічих годин додають 2-3 ланки, а для жіночих годин - 1-2.

За відчуттями

  1. Одягніть годинник на руку так, щоб замок і зап'ястя опинилися зверху. Натягніть вільну частину.
  2. Зафіксуйте довжину ремінця, яка вам комфортна, зібравши зайві ланки в гармошку.
  3. Між останніми ланками і рукою повинен вільно пройти мізинець.

Типи кріплення знімних ланок металевого браслета

У ремінцях застосовують різні варіанти кріплень для забезпечення надійного і міцного з'єднання ланок:

  • Штифтове кріплення - це найбільш поширений тип. Кожна ланка має штифт з двома кінцями, одне з яких фіксує.
  • Гвинтове кріплення: замість штифтів, кожна ланка має гвинтову вісь, яка вкручується в отвір. Воно забезпечує надійне з'єднання, але може бути більш важким в установці і видаленні.
  • Кріплення за допомогою пластини: кожна деталь має невелику пластину, яка вставляється в отвір сусідньої ланки.
  • Кріплення на кліпсу. Необов'язково розкручувати ланки, щоб вкоротити браслет на годиннику. Можна також перемістити кліпсу на кінцях ремінця. У неї є ряд отворів, які замикаються з сусідньою ланкою. Цей тип регулювання найбільш простий у використанні, але може не забезпечувати таку надійність.

Регулювання довжини залізного браслета годинника зі спеціальним інструментом

Ми розглянемо два варіанти зменшення металевого браслета на годиннику в залежності від їх типу кріплення.

Як правильно вкорочувати браслет годинника зі штифтовим кріпленням

Як вже писалося вище у такого виду фіксації є штифт з двома сторонами. Вони відрізняються тим, що одна має фіксуючу частину. Дуже важливо визначити з якого боку вона перебувати в ланках. Для цього на годиннику розташовані стрілочки, в якому напрямку потрібно буде вибивати Штифти.

Отже, розташуємо все по порядку:

  1. Підготуйте своє робоче місце. Всі деталі маленького розміру, тому легко можуть вислизнути і загубитися. Щоб цього не допустити покладіть на стіл світлу тканину.
  2. Візьміть спеціальний стрижень з тонким наконечником.
  3. Подивіться на зворотну сторону хронометрів, чи вигравірувані на них стрілки. Якщо такі є, то штифт повинен вийти з того боку, на яку спрямований Покажчик. Якщо немає-дивимося на фіксуючу боку штифта збоку ланок. На ній є невеликий роз'єм. Саме з цього боку повинна вийти деталь.
  4. Вставте кінець стрижня в отвір тієї ланки, яке потрібно видалити і акуратно натисніть або постукайте молоточком. Після чого витягнете штифт з отвору.
  5. Повторіть такі ж дії з іншого боку, і Ланка з легкістю від'єднатися.
  6. Після того як ви відрегулювали розмір металевого браслета, потрібно його знову з'єднати. Робимо це в зворотному порядку: прикладаємо ланки один одному і вставляємо штифт з фіксуючий боку. Після чого забиваємо його на рівень з іншими.

Такий спосіб підходить для укорочення браслетів моделей Tissot і багатьох інших.

Як зменшити металевий браслет наручного годинника з кріпленням на пластину

  1. Підготуйте робоче місце і спеціальну годинникову викрутку.
  2. На внутрішній стороні сталевого браслета перебувати невеликі отвори. Потрібно вставити викрутку і як ніби важелем видавити невелику виступаючу частину пластини.
  3. Після цих дій збоку з'явиться пластина, її потрібно повністю дістати і витягти непотрібну частину ланки.
  4. Щоб скріпити деталі назад з'єднуємо їх частини, так щоб вони щільно прилягали один до одного. Вставляємо пластину в проріз до характерного клацання.

Так можна зменшити ремінець на металевих годинниках Casio і Orient.

Як зменшити ремінець на металевих годинниках в домашніх умовах

Вдома може не бути спеціальних інструментів, але, на щастя, їх можна з легкістю замінити підручними засобами. Наприклад, використовувати шило або зубочистку. Всі інші етапи однакові. Якщо потрібно видалити кілька ланок, робіть це симетрично корпусу годинника. Починати потрібно біля застібки.

Де купити наручний годинник з металевим ремінцем

На нашому сайті Style-Time можна замовити безліч красивих моделей з міцним металевим браслетом за доступними цінами. Ми пропонуємо клієнтам офлайн магазину безкоштовне регулювання ремінця після придбання вподобаного вироби, щоб ви відразу могли насолоджуватися зручною носінням хронометрів. Надаємо наручний годинник по всій Україні: Харків, Київ, Запоріжжя, Дніпро, Одеса, Кропивницький, Львів та інші міста.