Сьогодні такий аксесуар, як наручний годинник, є не тільки пристроєм для точного відліку часу, але і ефектним доповненням до бажаного вами стилю і гардеробу. Існує величезна різноманітність видів наручних годинників для чоловіків, жінок і в форматі унісекс.

Але як вибрати хороший годинник, який ідеально підійде саме вам? На що звернути увагу? Які параметри і характеристики важливі, а які – не дуже? Безумовно, вибір правильних годинників може стати для вас справжнім випробуванням, тому ми допоможемо розібратися в цьому питанні і запропонуємо годинник на кожен день, які будуть відповідати вашим очікуванням і підходити до більшості денних і вечірніх образів.

Який годинник вибрати для повсякденного життя?

В першу чергу варто подумати, які функції ви очікуєте від годинника. Чи повинні вони показувати лише час або точну дату? Чи повинні вони бути водонепроникними або водонепроникними? Зверніть увагу, що ці два терміни не є ідентичними.

Один з них означає стійкість до дрібних бризок, наприклад, при митті рук або прогулянці під дощем. Другий, навпаки, повідомляє, що годинник сконструйовані таким чином, що їх можна використовувати під водою (ступінь водонепроникності визначається в барах атмосферах або метрах — 5 АТМ відповідає, наприклад, 50 м).

Який наручний годинник вибрати з урахуванням наявного в них механізму? Для багатьох зручним рішенням є кварцові механізми з живленням від батарейки. Кварцові годинники не вимагають щоденного підзаводу, а батарейка змінюється раз в 1,5 – 3 роки.

Прихильників традиційних рішень можуть спокусити механічний годинник з ручним заводом. Цікавим варіантом також є годинник з автоматичним механізмом — ротор обертається при рухах зап'ястя і автоматично заводить пружину, що приводить в рух роботу годинника. Також доступні годинники з сонячною батареєю, які заряджаються за допомогою спеціальних панелей, розміщених під циферблатом.

Тип скла

Звичайно, механізм – це далеко не все, коли кожен день задаєшся питанням, який годинник краще вибрати. Також важливо правильно захистити циферблат, тобто вибрати тип скла. Зазвичай вибір стоїть між мінеральним і сапфіровим склом.

Сапфірове скло має високу стійкість до подряпин і відрізняється преміальним і ефектним виглядом. У нього є і недоліки:

  • більш висока ціна через дорожнечу технологічного процесу виробництва;
  • підвищена крихкість (міцне сапфірове скло можна розбити при сильному ударі).

Мінеральне скло Gorilla Glass відрізняється більшою гнучкістю, тому розбити його досить проблематично. При цьому його відносно легко подряпати, тому через деякий час вам може знадобитися шліфування. Сьогодні багато брендів пропонують годинник з циферблатом, покритим мінеральним склом, посиленим шаром сапфірового скла.

Як тільки ви визначитеся, які наручний годинник краще вибрати з урахуванням технічних параметрів, подумайте, в якому стилі вони повинні бути. Розгляньте свій щоденний дрес-код залежно від вашої роботи та зовнішнього вигляду.

Вибираємо годинник на щоденну носку для чоловіків

Дуже часто чоловіки, які є шанувальниками останніх гаджетів і технічних новинок, звертають увагу тільки на функціональність годин. При цьому забувають, що чоловічі годинники повинні бути не тільки корисними, але і естетичними, як доповнення до стилю.

Як вибрати годинник для чоловіків? Всім, хто ходить на роботу в костюмах, краще забути про спортивні годинники з силіконовим ремінцем, навіть якщо в них більше додаткових функцій. В цьому випадку найкраще підійдуть годинник з мінімалістичним зовнішнім виглядом, витримані в класичному стилі.

Браслет з нержавіючої сталі з широкими ланками підкреслить їх чоловічий характер. Шкіряний ремінець також підійде, але майте на увазі, що ремінці менш довговічні, ніж браслети – вони швидше зношуються і вбирають піт, запахи та бруд.

Повсякденні чоловічі годинники для чоловіків, які вибирають стиль smart casual, можуть бути трохи менш формальними. Тут вибір більш вільний, але він все ж повинен бути спрямований в бік елегантності, а не спортивного стилю.

Як вибрати наручний годинник для прихильників активного способу життя? Тренерам, спортсменам і людям, що працюють в постійному русі, рекомендуються спортивні, багатофункціональні годинник з підвищеною зносостійкістю. Це дозволить уникнути пошкоджень, викликаних ударами або водою.

Виберіть правильний годинник для жінок

Повсякденні жіночі годинники, як і чоловічі, повинні відповідати загальному стилю. Намагайтеся уникати спортивного дизайну годинника, якщо ваш повсякденний одяг – це діловий костюм. Аналогічно-годинник в стилі "гламур" на тонкому браслеті не будуть зручними і практичними, якщо ваша робота пов'язана зі спортом і високими фізичними навантаженнями.

Після того, як ви вибрали стиль свого годинника, подумайте, чи віддаєте перевагу ви його на ремінці або на браслеті. Безумовно, міцні повсякденні годинник для людини, що займається спортом, повинні бути на силіконовому ремінці, який легко чиститься і стійкий до пошкоджень.

Дамам з дуже тонкими зап'ястями не рекомендуються годинник з масивними браслетами. Коли окружність зап'ястя занадто мала, браслет не може бути правильно відрегульований, а крім того, корпус випирає з руки і неестетично «висить». Тоді краще підібрати годинник на ремінці, який буде добре сидіти на тонкому зап'ясті.

Ідеальне рішення для жінок з маленьким зап'ястям – браслет зі сталевої сітки, витканої з металевої нитки. Такий ніжний вид годинника-це прекрасне поєднання функціональності браслета і ювелірної майстерності.

При покупці жіночих годинників для повсякденного використання керуйтеся правилом – чим менше стрілка, тим тонше ремінець або браслет ви повинні вибрати.

Поради щодо вибору наручних годинників на кожен день від "Стиль Тайм"

Багато людей при пошуку годин орієнтуються тільки на бренд і останні тенденції. Хоча може здатися, що чим дорожче годинник, тим вони довговічніше, ця думка помилкова. Варто знати, що ціна годин не завжди є показником їх якості.

Часто годинники, підписані іменами всесвітньо відомих дизайнерів, коштують дорожче, ніж годинники з такими ж або навіть кращими параметрами від компаній, які їх тільки виробляють.

Також подумайте, чи підходить остання мода для повсякденного використання, особливо якщо ваші стилі зазвичай формальні та елегантні. Тенденції швидко змінюються, і годинник повинен служити вам принаймні кілька років. Для повсякденного носіння краще вибрати щось з більш універсальним дизайном, ніж найгарячіший хіт сезону.

Тепер ви знаєте, на що звертати увагу, якщо ваша мета – вибрати годинник хороші і недорогі для повсякденного використання. Найголовніше, щоб вони були функціональними і гармоніювали з вашим стилем і гардеробом.