Багатьом відомо це приємне відчуття, коли перший раз одягаєш новенькі наручний годинник. Вони так блищать і заворожують своїм ідеальним зовнішнім виглядом. Щоб зберегти такий стан виробу на довгий час важливо знати як правильно доглядати за годинником. Крім того дотримуючись рекомендацій нашого інтернет-магазину годинників Style-Time, Ви зможете продовжити термін їх роботи.

Як доглядати за механізмами годинника з нержавіючої сталі

Для різних видів годинникових механізмів догляд буде відрізнятися. Це залежить від кількох факторів:

  • Водонепроникність;
  • Матеріалу корпусу;
  • Реакції на впливи температур, ударів і вібрацій;
  • Пилозахисту.

Як доглядати за механічним годинником

Механічні годинники складаються з безлічі деталей, тому їх очищення повинна бути регулярною і ретельною. Ось кілька порад, які допоможуть вам доглядати за механічними годинниками:

  1. Обслуговування механізмів. Механічні годинники потребують періодичної профілактики, щоб зберігати точність ходу і уникнути поломок. Рекомендується здійснювати огляд у фахівця кожні 3-5 років.
  2. Уникайте магнітних полів. Даний вид хронометрів особливо чутливий до магнітних хвиль, наприклад, холодильника або комп'ютера.
  3. Дія температур. Як низькі, так і високі температури можуть згубно впливати на стан змащення механізмів. Прийнятні коливання температури від +5 до + 25 °C.
  4. Контакт з водою. Перш ніж носити механічний годинник під час купання, душу або плавання, дізнайтеся, чи має ваше виріб належну водозахист. Це відмітка повинна досягати значення 50 і більше метрів. В іншому випадку волога пошкодить механізм і викличе корозію.
  5. Не носіть під час спорту і роботи з підвищеною вібрацією. Деякі годинники з високою міцністю створені спеціально для цих цілей, але якщо при покупці наручних годинників це не було вказано, рекомендуємо використовувати аксесуар тільки в повсякденному житті або на особливі заходи.

Як доглядати за смарт і кварцовими годинниками

Кварцові годинники є більш простими в обслуговуванні, але також вимагають певного догляду, щоб зберігати точність часу і зовнішній вигляд. Ось деякі рекомендації по догляду за кварцовими механізмами і смарт-годинами:

  1. Своєчасна заміна батареї. Дані види наручних годинників працюють від батареї, тому рекомендується міняти її 1 раз на рік або як тільки починає слабшати. Не чекайте поки хронометри вийдуть з ладу або зовсім перестануть працювати.
  2. Профілактичний огляд електронних і кварцових годинників також важливий. Його рекомендують здійснювати кожен 5 років після початку експлуатації.
  3. Уникайте впливу фізичних факторів. Висока температура, удари, вібрації, вода - все це може пошкодити мікросхему, знизивши точність ходу.

Як доглядати за водонепроникними годинниками

Давайте спочатку розберемося зі ступенем водозахисту наручних годинників:

  • Water resistant – це значення мінімальної водонепроникності. Вона захищає механізми від крапель дощу або інших дрібних бризок.
  • У годиннику з позначкою 50 метрів можна спокійно плавати.
  • При показниках 100 метрів дозволені неглибокі занурення.
  • Від 200 метрів і вище можна займатися водними видами спорту, наприклад активне плавання і занурення з аквалангом.

Поради щодо догляду за водонепроникними хронометрами:

  1. При першому використанні або після відкриття корпусу годинника проводите тест на герметичність. Занурте виріб у воду, в нього не повинна потрапляти вода.
  2. Перед взаємодією з водою потрібно щільно вкрутити заводну головку, щоб запобігти потраплянню через неї вологи.
  3. Після купання акуратно промийте хронометри в теплій проточній воді. Це допоможе змити залишки солоної або хлорованої рідини. Зверніть увагу на безель. Його слід прокручувати під час мийки.
  4. Дбайливо протріть м'якою тканиною корпус наручних годинників, щоб на склі не залишилося розлучень.
  5. Важливо здійснювати профілактичні перевірки герметичної прокладки не рідше ніж раз на 3 роки.

Як доглядати за браслетом і ремінцем

Ремінці торкаються до тіла свого власника і часто схильні до впливу навколишнього середовища, тому вони так легко вбирають піт, пил і косметичні засоби. Очищення ремінця багато в чому залежить від його виду.

Як доглядати за шкіряним ремінцем для годинника

Шкіряний ремінець сильно схильний до дії високих температур, вологи і хімічних засобів. Він може легко потріскатися або втратити колір, тому догляд за ним повинен бути делікатним. Скористайтеся спеціальними засобами для очищення шкіри, щоб дбайливо прибрати забруднення з браслета.

Догляд за ремінцем годинника з текстилю

Такий матеріал як, наприклад, нейлон можна не боятися прати в машинці, але не варто сушити або просто залишати на сонці, так як він може вигоріти.

Як доглядати за металевим браслетом для годинника

Щоб уникнути появи нальоту або зміни кольору на металі важливо вчасно очищати браслет годинника м'якою щіткою з милом. Так буде легко потрапити у вузькі щілини і промити залишки поту та інших речовин. Для щоденного догляду є неткані серветки, що створюють блиск виробу. Якщо браслет хронометрів бляклий з глибокими забрудненнями і подряпинами, краще віднести його в майстерню.

Догляд за склом наручних годинників

Скло є єдиним захистом циферблата від забруднень і вологи. Тому стежити за його цілісністю також важливо, як і за справною роботою механізмів. Щодня протирайте. Не кладіть годинник склом вниз, щоб уникнути дрібних подряпин. Якщо ви помітили великі тріщини або відколи, які можуть вплинути на герметичність виробу, зверніться до фахівця для заміни скла.

Де купити наручний годинник

На нашому сайті Стиль-Тайм можна купити якісні наручні годинники відомих брендів за доступними цінами. Також ми надаємо послуги гарантійного сервісного обслуговування аксесуарів в місті Кропивницький. Доставляємо наручний годинник по всій Україні: Київ, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Одеса, Кропивницький, Львів та інші міста.