За часів наших предків було сформовано безліч забобонів. Їх порушення, могло накликати на людину біду і навіть наблизити до смерті. Сьогодні ми обговоримо з чим пов'язана поява прикмет про годинник, чому вони зберігаються досі і що робити, якщо вам подарували хронометри.

Чому не можна дарувати наручний годинник

Походження прикмети про те, що дарувати годинник небажано може бути пов'язана з різними культурними традиціями і звичаями.

  • Раніше люди безумовно вірили в магію, і знаходили приховані символи в будь-яких предметах. Так для годинника створили повір'я, що вони відміряють життя людини. На хронометри нерідко налаштовували порчу, спілкувалися з духами, тому в покоління намертво вселився страх про небезпеку годин.
  • Деякі люди пов'язують цю прикмету з японською культурою, де дарування годин вважається небажаним. Слово " годинник "(時計, tokei) на японській мові звучить як слово" смерть " (, shi). Таким чином, дарування годин розраховується як побажання смерті або нещастя.
  • Крім того, дарування годин може вважатися жестом не поваги до старших людей. Це може сприйматися як нагадування про те, що їх час вже минув.
  • Чому не можна дарувати годинник коханій людині? Від східних культур до нас прийшли безліч варіацій поганих прикмет про годинник, подарованих чоловікові або дружині. Є марновірство, що, коли стрілки годинника зупиняться, тоді час любові пари необоротно вичерпається.

Як придумали марновірство дарувати годинник

Наручний годинник-це буденність в сучасному світі. Але раніше, коли тільки зароджувалася Годинникова індустрія, вона здавалася, чимось немислимим. Складні механізми, безліч деталей, величезний час складання і характерний цокаючий звук не давали спокою деяким жителям. Те, що не виходить зрозуміти, ми сприймаємо як небезпеку. Саме страх спонукає захистити мозок від можливих ризиків. Тому люди почали придумувати прикмети, доводячи собі, що так вони будуть у безпеці.

Чи прийнято зараз дарувати годинник

Це залежить від культурних звичаїв та традицій. У деяких країнах дарування годин може бути цілком прийнятним і навіть оціненим. Але все ж залишаються люди, які дотримуються правил безлічі прийме. У будь-якому випадку, якщо ви збираєтеся замовити годинник, гарною ідеєю буде дізнатися думку того, кому ви збираєтеся їх дарувати, щоб уникнути ненароком образи або непорозуміння.

Кому і на яке свято можна піднести годинник в подарунок

Зараз розберемося з найбільш популярними питаннями:

  • Чи можна дарувати наручний годинник на День народження?
  • Чи можна дарувати годинник дружині або чоловікові?
  • Чому не варто дарувати годинник дитині?
  • Чому не можна дарувати годинник мамі чи татові?
  • Чому не можна дарувати годинник друзям?

Дарування наручних годинників може бути чудовим жестом, оскільки годинник є корисним і практичним подарунком, який використовується щодня. Крім того, хронометри - стануть символом важливих подій в житті, таких як: День народження, випускний, весілля, і будуть нагадувати одержувачу про підтримку близьких в потрібні моменти.

Крім того, подарунок годинника означає, що ви цінуєте час Одержувача, його зайнятість і пунктуальність. Це може бути особливо важливим для ділових партнерів, колег чи інших людей, з якими вам потрібно працювати разом і виявляти свою повагу.

В цілому, дарування хронометрів-це прекрасний спосіб показати турботу і увагу до людини, яку ви любите.

Що робити якщо подарували годинник-обхід поганий прикмети

Спочатку варто розібратися в своїй голові. А чи дійсно це так вплине на життя, як нам вселяло старше покоління? Предки чіплялися за стабільні вірування, щоб хоч якось пояснити технології, що швидко розвиваються. Зараз же ми всі можемо дізнатися за допомогою наукових розробок в Інтернеті. Якщо ви досі забобонні, ось кілька порад, щоб себе заспокоїти і запобігти впливу подарованих годин на ваше життя:

  1. Як би дивно це не звучало, але ваш подарунок можна викупити за монетку. Таким чином, наручні годинники не будуть подаровані, але ви все одно зможете їх носити, витративши символічну суму.
  2. Виставити час на годиннику повинен саме одержувач. У цьому випадку він як би опановує власним часом і ніякі забобони не зможуть зупинити людське життя.
  3. Кращим рішенням, якщо ви хочете подарувати наручний годинник жінці або чоловікові буде придбати сертифікат. Так одержувач точно вибере відповідний дизайн виробу, а також знайде відчуття самостійної покупки.
  4. Якщо хронометри вже подарували, постарайтеся перетворити негатив в позитив. Уявіть, що кожен хід стрілок не забирає у вас крихту життя, а навпаки - приносить щастя і здоров'я. Кожну секунду ви наповнюєтеся все більшою любов'ю і бажанням жити.

Рекомендації інтернет-магазину годинників Style-Time

За час роботи нашого інтернет-магазину, ми продали безліч примірників годинників для різних людей і подій. Ми також дарували хронометри своїм близьким. Тому наша компанія може з упевненістю відповісти на питання: "Чи можна дарувати наручний годинник?» - можна. Ми жодного разу не стикалися з негативними містичними подіями, пов'язаними з подарованими годинами. Такі прикмети не мають наукового обгрунтування і не варто занадто серйозно ставитися до них. Зрештою, наше життя залежить лише від наших рішень та дій.

Де купити наручний годинник в подарунок близьким

Сподіваємося ми дали вам зрозуміле пояснення походження прийме, заспокоїли і все таки переконали відкрити очі і почати насолоджуватися життям без страху і обмежень. Купити наручний годинник на подарунок коханим батькам, дітям, подружжю або друзям на нашому сайті Стиль-Тайм. Ми надаємо великий вибір популярних брендів, таких як: Seiko, Edox, Tissot, Guess, Casio і багато інших.