На нашу планету значно впливають два небесних тіла: Сонце і Місяць. Їх цикли відрізняються за тривалістю, тому для зручності створили годинник з місячним календарем. Так людина може легко відстежити фази від молодика до повного місяця для успішних справ.

Як визначити фази місяця по годинах

Почнемо з того, що місячний цикл триває 29 сонячний доби. Перша фаза-молодик. В цей час сонце і Місяць розташовуються по одну сторону від Землі, тому супутник не висвітлюється і практично не видно в небі. Далі світла поверхня збільшується і Місяць "росте". У той час, коли супутник Землі видно повністю, відбувається повний місяць. Після цього світло згасає, і ми спостерігаємо останню спадаючу фазу.

Всі ці процеси зрозуміло відображаються на циферблаті місячного годинника.

Види індикаторів місячних циклів

Вікно місячних фаз

Основним індикаторів є диск із зображенням повного місяця, що зміщується відповідно до фазами. Механізм доповнений колесом з 59 зубцями рівними тривалості 2-х циклів руху Місяця. Форма вікна специфічна, що якраз створює потрібний ефект плавного переходу між фазами.

Додатковий циферблат

Механізм без малюнків з 4 поділу, що відповідає 4 фазам Місяця. Стрілка відповідно переміщається від одного періоду до іншого. Місячний індикатор займає більше місця, тому його частіше розміщують в чоловічих годиннику з місячним календарем.

Налаштування календаря в місячному годиннику

Установка місячного календаря в годиннику може відрізнятися в залежності від моделі годин і поетапно прописана в інструкції. Однак, в цілому, включає наступні кроки:

  1. Встановіть поточну дату та час на годиннику.
  2. Переконайтеся, що місячний календар увімкнено. Це може бути зроблено шляхом натискання на відповідну кнопку або через меню Налаштування. Висуньте заводну головку і обертайте до повної відповідності з датою повного місяця на покажчику.
  3. Виберіть своє географічне розташування, щоб вони могли правильно відстежувати фази місяця у Вашому регіоні.
  4. За бажанням Ви можете налаштувати параметри відображення місячного календаря, такі як вибір кольору або формату відображення.

Важливо зазначити, що місячний календар в годиннику не є ідеально точним інструментом для визначення фаз Місяця. Також важливо не виставляти місячний календар на годиннику з 21.00 до 3.00 годин, так як це може спочатку вплинути на точність показників.

Користь місячного календаря в годиннику

Щоб жити в гармонії з власними життєвими ритмами-важливо враховувати природні цикли. За ним вже багато років існує сама планета. Замість того щоб кожен раз шукати інформацію в Інтернеті, купіть наручний годинник з фазами місяця, які завжди будуть поруч.

Найактивніший час в природному циклі - це зростаючий місяць. У цей час рекомендується:

  • Планувати і здійснювати подорожі. У такий період події проходять без нічого.
  • Сприятливий час для будь-яких починань.
  • Стрижка волосся. Тоді волосся буде рости активніше.
  • Посадка і догляду за рослинами.
  • Рекомендуються здійснювати покупки, вони прослужать довго і якісно.

Спадний Місяць – це час, коли потрібно звільняти себе від життєвих тягот.

  • Шлюборозлучний процес. Він пройде швидко і легко.
  • Видалення волосся. Тоді волосся буде рости довго.
  • Продаж нерухомості, машин і т. д.
  • Видалення зуба
  • Очищення організму.

Повний місяць

У цей період можуть виникати напруга і конфлікти. Важливо не йти на поводі у емоцій, а тверезо оцінювати ситуацію.

Кращі моделі з місячним календарем

Каталог на сайті Стиль-Тайм представлений безліччю виробів з індикатором місячних циклів. Ось найбільш популярні з них на 2023 рік:

Чоловічий годинник з місячним календарем

Romanson TM1274FMWH 

Edox Les Bemonts Chronograph Moon Phase 01651

Adriatica 8154.1233QF

Жіночий годинник з фазами Місяця

Appella 4388.01.1.04

Де купити годинник з місячним календарем в Києві, Україні

Механічний годинник з вбудованим лічильником місячних циклів користуються популярністю як у чоловіків, так і у жінок. Маючи місячний календар під рукою, ви завжди можете спланувати свій день, вибудувати графік, так щоб це було ефективно. Замовити жіночі та чоловічі наручні годинники з місячним календарем можна в нашому інтернет-магазині Style-Time. Завжди вигідні ціни та швидка доставка по всій Україні (Київ, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Одеса, Кропивницький, Львів та інші міста).